Polinszky díj

Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a műszaki, természettudományos és gazdasági területen Veszprémben kiemelkedő érdemeket szerzett személynek, munkájának elismerésére évente egy főnek ‘Polinszky-díjat’ adományoz. A Polinszky-díj adományozását bármely veszprémi lakos, szervezet és intézmény kezdeményezheti.
A kitüntető díjra nyugállományban lévő, vagy elhunyt személy is javasolható. A díj átadására minden évben a Magyar Tudomány Napjához kapcsolódóan a polgármester által meghatározott időpontban kerül sor.
A kitüntető díjat – az érmet, a díszoklevelet és a pénzjutalmat – a polgármester adja át.

19/1999. (V. 28.) Kr. sz. r.

Polinszky díjasok

Dr. Vonderviszt Ferenc

Polinszky díjat kapott 2016-ban. Dr. Vonderviszt Ferenc az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen fizikusi oklevelet, a Magyar Tudományos Akadémián 1989-ben biológiai tudomány kandidátusa fokozatot, 2001-ben pedig doktori címet szerzett. A Veszprémi Egyetem Fizika Tanszékén oktatói munkáján kívül új tárgyak bevezetésével is színesítette az elsajátítható ismeretek skáláját. Nevéhez fűződik a Molekuláris Biofizikai Kutatólaboratórium létrejötte, melynek eredményeként a Veszprémi(…)

Dr. Hancsók Jenő