Melles Árpád

2001

„A Balluff Kft. ügyvezető igazgatója a megalakulásától kezdődően. A társaság jól fizető, magas munkakultúrát meghonosító munkahelyeket létesített. Ezzel a város hírnevét öregbíti. Melles Árpád feladatának tartotta a további ipartelepítést is. Saját gyáruk több ízben is bővült. Ezen túl közreműködésével telepedett le Veszprémben többek között a Jost és a Precision Control cég.
Melles Árpád kapcsolatot ápol a Veszprémben letelepedett német tulajdonú cégekkel és segíti őket a helyismeret megszerzésében és a tapasztalatok átadásával.”

Nemeske községben (Baranya megye) született 1947. április 28-án. Felesége Németh Mária villamosmérnök. Gyermekeik: Ágnes, Katalin és Éva.
A Villamosipari Technikumban érettségizett, majd a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki szakán szerzett diplomát (1971). Szakmai továbbképzésben Németországban, a Siemens Műveknél vett részt.
1971-1989 között Veszprémben a Bakony Fém- és Elektromos Készülék Műveknél kezdte pályafutását, mint fejlesztő mérnök, aztán fejlesztési osztályvezető, végül elektronikai főkonstruktőr. 1989-től a Balluff Elektronikai Kft. ügyvezető igazgatója.
A Német-Magyar Gazdasági Kamara tagja. Szakcikkei a Magyar Elektronikában jelennek meg. Munkásságával kapcsolatos több száz cikk és riport a szakmai folyóiratokban jelent meg. Szabadalmaztatott találmánya 2 db és folyamatban van 2 db.

Kitüntetései: Polinszky-díj (2001).