Peretsényi György

2005

Az általa vezetett vállalatot 1990-ben a Franz Lammer & Company leányvállalataként alapították Lamtrans Kft néven, szállítmányozási feladatokra. Az egyetlen gépjárművel rendelkező vállalkozás napjainkra Veszprém megye legjelentősebb árufuvarozó és szállítmányozási vállalata-immár 100%-os magyar tulajdonban, Persped Kft néven.

A vállalat vezetését az innovációra, a folyamatos fejlesztésre, a minőség mind magasabb szintű biztosítására való törekvés jellemzi. A Házgyári úton található telephelyen, mintegy 30 ezer négyzetméteren szinte teljes körű kiszolgálást biztosító logisztikai bázist hoztak létre.

A teljes körű szervízszolgáltatás, üzemanyag értékesítés mellett a vámügyintézés is otthont kapott. A minőségre való törekvést az EN ISO 9002 tanúsítvány is bizonyítja. A technikai fejlesztésnek jó példája az általuk bevezetett i-Fleet technológia (műholdas gépjárműkövető és irányító rendszer, mely az internet, a GSM és GPS együttes használatára épül), melynek a kialakításával nemzetközi összehasonlításban is az élenjárók közé tartoznak. A Persped Kft a belföldi fuvarozáson túl a nemzetközi árutovábbításban részt vesz.

Peretsényi György különös figyelmet fordít kollegái képzésére, az új ismeretek megszerzésére. Ebben ő maga is élen jár: gépész üzemmérnök, szállítmányozási szakmérnök, MBA közgazda, jelenleg PhD képzésben vesz részt.

A vállalat elmúlt 15 éve egy sikeres vállalkozás története, melynek során Peretsényi György kereste és meg is találta, hogy az eredményekből a kötelezőkön túl a nagyobb közösség, a város is részesedjen. Többek között támogatta Veszprémről szóló könyv megjelenését, a Virágos Veszprémért mozgalmat. A VESC NB I-es kosárlabda csapatának egyik legjelentősebb támogatója.